Panna cotta
19:35
Hei!
Tahaksin teiega jagada oma lemmikmagustoidu retsepti. Selleks on panna cotta. Ülekõige hakkas mulle meeldima see siis, kui ma käisin Sitsiilias puhkamas. Panna cotta on Itaalias väga populaarne magustoit ning julgen öelda, et seda leidub igas restoranis ja kohvikus. Peale Sitsiilias käimist olen hakanud seda ka ise kodus päris tihti valmistama ja tegelikult see on imelihtne. Minule meeldib panna cotta kõige rohkem koos vaarikakastmega, kuid Teie võite lasta oma fantaasial lennata. See on hea igatmoodi.
Koostisosad:
Panna cotta:
3 lehte želatiini
4 dl 10% rõõska koort
2 dl 35% rõõska koort
1 vanillikaun
50 g suhkrut
1 sl tumedat rummi
Vaarikakaste:
300 g värskeid vaarikaid
35 g suhkrut
Valmistamine:
Pane želatiinilehed külma veega likku.
Pane rõõsk koor, pikuti poolitatud vanillikaun ja suhkur paksupõhjalisse potti. Kuumuta segades keemiseni, siis keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 5 minutit.
Tõsta pott tulelt ning lisa kuivakspressitud leotatud želatiinilehed. Lisa rumm ning sega, kuni želatiin on lahustunud. Kurna segu läbi peene sõela kannu ning vala 6 väikese magustoiduvormi sisse.
Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.
Püreesta pooled vaarikatest suhkru ning 3 sl veega.
Serveerimisel kalla peale vaarikapüree ning kaunista tervete vaarikatega.
ENJOY!
0 kommentaari